Sajtkisokos

Nehezen igazodsz el a sok sajtfajta között vagy csak szeretnél többet tudni róluk? Sajtkisokosunk segít, hogy jobban elboldogulj az ínycsiklandozó sajtfajtákban.

13214106 - cheese and salami platter with vegetable and herbs

Lágysajtok

A lágysajtok legismertebbjei a camembert és brie sajtok. Ízük változatos: semlegestől a savanykáson át az erőteljes ízekig terjed, állaguk annál krémesebb minél magasabb a zsírtartalmuk. Tökéletesek sajttálakhoz, salátákhoz és rántva vagy roston sütve és fogyaszthatóak. Szendvicsre válaszd a Président Camembert sajtokat.

Friss sajtok

A friss sajtok azok a könnyű finomságok, melyeket nem szükséges érlelni, emiatt érdemes figyelni a szavatossági időre. Általában sima és fényes, lyukmentes felületű sajtok, finom, lágy, savanykás ízhatással. Ilyen a Président Rondelé, mely könnyű és habos friss sajt, mely szinte elolvad a szájban. Friss sajtok még: mozzarella, juhtúró, feta (krémfehérsajt), ricotta, mascarpone, ricotta.

Félkemény sajtok

Világszerte ezek a legnépszerűbb sajtok, ide tartoznak az olyan változatos méretű és fajtájú sajtok, mint például a trappista, edámi, gouda és a Président Madrigal.

Kemény sajtok

A kemény sajtok érése hosszabb ideig tart, mint a félkemény sajtoké, 2 hónaptól akár 3 évig is tarthat! Ízük a baktériumok munkájának köszönhetően kimondottan karakteres és formájuk is változatos, a por és vágható formátumtól a csak törhető, gyalulható darabokig. Ide tartozik a parmezán és cheddar sajt.

Ömlesztett sajtok

A sajtokból, ömlesztéssel készülő sajtok különlegessége, hogy többféle sajt ízének kombinációját kóstolhatjuk meg bennük és állaguk lehet kenhető vagy vágható. A kockasajt a legnépszerűbb, de tömlős és tégelyes változatait is ismertek. Ízleld meg a Président Kékpenészes sajt ízű ömlesztett sajtot!

Gyúrt sajtok

A gyúrt sajtok aprítás, és forró sós vízzel való forrázás után kapják meg ruganyos alaptésztájukat. Ezt a tésztát formázzák aztán később és készítenek belőle például mozzarellát.